Les autoritats sanitàries franceses han anunciat aquest dissabte la retirada de tots els lots d'una marca catalana de fuet vinculats a 45 casos de salmonel·losi, 27 dels quals afecten a nens.

Segons ha informat el Ministeri de Salut francès a la seva pàgina web, els casos estan vinculats al consum de fuet que produeix l'empresa espanyola Embotits Caula S.L., amb seu a Girona. Aquesta relació la va confirmar el passat 15 de juliol la Direcció general d'Alimentació, la Direcció General de Sanitat i Salut Pública de França.

"A partir d'avui es procedirà a retirar tots els lots", segons ha explicat el Ministeri de Salut francès en un comunicat publicat a la seva pàgina web.

Les soques de salmonel·losi que s'investiguen en els afectats comparteixen les mateixes característiques genètiques i les va identificar entre el 24 de juny i el 15 de juliol el Centre Nacional de Referència de Salmonel·losi.

La intoxicació alimentària causada per la salmonel·la dona com resultat trastorns gastrointestinals d'aparició sobtada (diarrea, vòmits) sovint acompanyats de febre i maldecaps que generalment apareixen de 6 a 72 hores després del consum dels productes contaminats. Aquests símptomes poden ser més pronunciats en nens petits, dones embarassades, persones inmunodeprimides i persones grans, recorda el Ministeri.

L'autoritat recomana que les persones que encara tinguin els productes afectats no els consumeixin i els retornin al punt de venda on els van adquirir.

L'any passat, el país va retirar dels mercats diveresos lots de fuet d'una altra empresa, Embotits Solà, per la detecció de salmonel·la als seus productes.