L'anunci de la celebració de Temps de Flors va ser rebut amb gran alegria pel sector de l'hostaleria de la ciutat, tenint en compte que l'arribada de milers de visitants suposa sempre una important injecció de diners. Ahir al matí les terrasses del Barri Vell ja es trobaven plenes de gom a gom, en tots els casos respectant les restriccions vigents. A partir de les 2 del migdia, trobar una taula per dinar al centre era gairebé una missió impossible i molts restaurants tenien, al seu exterior, grups de persones fent temps per asseure's.

No obstant això, les mesures sanitàries decretades per la Generalitat i vigents fins ahir, van fer que tots els establiments es veiessin obligats a tancar les portes a les 5, tot i que al llarg de tota la tarda els carrers i places de la ciutat seguien plens a vessar de gent disposada a consumir una cervesa o un refresc, més encara tenint en compte les altes temperatures registrades ahir a Girona. Aquesta situació canviarà radicalment a partir d'avui diumenge, quan amb el final de l'estat d'alarma, el sector de l'hostaleria podrà tenir les portes obertes fins a les 11 de la nit, malgrat que es mantindran certes restriccions quant a la limitació d'aforaments.

Enguany els hostalers han volgut recuperar, coincidint amb el certamen, el tradicional menú de les flors. L'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona proposa fins al 16 de maig la iniciativa #Gastroflors, en la qual alguns establiments oferiran menús especials, i d'altres plats elaborats amb flors. Aquesta iniciativa vol servir per impulsar un sector que, des de la passada tardor, ha viscut especialment amb duresa les restriccions sanitàries. L'oferta gastronòmica inclou cuina catalana, d'autor, mediterrània, oriental, de mercat, vegetariana, basca, de fusió.