Ahir al migdia, un grup de veïns i veïnes del barri de Sant Cugat, a Salt, es van reunir a la plaça homònima per protestar contra l'incivisme que pateixen «des de fa temps» per part d'alguns joves.

Diversos veïns van relatar quins són els actes incívics a què han de fer front. «Cada dia em toquen el timbre d'una a dues vegades. I també ens han tirat ossos podrits, trencat vidres amb pedres o, fins i tot, cagat a la porta», va narrar Remei Ferrer, per experiència pròpia.

«L'altre dia van estar sacsejant el cotxe d'un veí mentre ell era a dins», va dir Xavier Vives. I va afegir: «Suposo que els nervis de la mainada per la pandèmia, els estem pagant els veïns amb trencadisses i insults».

Ara, per culpa d'aquests actes i l'increment de la gravetat, «els veïns i veïnes, que la majoria són grans, tenen por». En aquesta línia, Joan Palafolls va dir que els joves «són una colla i fan molta força». I això dificulta fer-los front i parar el problema.

El vicepresident de l'associació de veïns del barri, Pere Carandell, ho va resumir dient que «com que no s'hi ha posat fre, ha passat d'una broma a una gamberrada».

Ahir, durant la trobada, un grup de joves es va acostar a la plaça -a l'hora habitual que és quan surten dels instituts- i els dos col·lectius, veïnatge i jovent, van increpar-se mútuament. «O es para, o això se'ns escapa de les mans», va dir Vives.

Fonts de l'Ajuntament han explicat que no es van assabentar de la problemàtica fins dimarts, quan els veïns ho van comunicar en una reunió de Consell de Barris. Després de conèixer els fets, s'ha decidit reforçar el patrullatge a peu per la zona.