L'Ajuntament de Girona farà tres taules de treball virtuals, durant els mesos de maig i juny, per definir el nou reglament dels pressupostos participats.

Les trobades estan obertes a les associacions de veïns, a les entitats, a la ciutadania a títol individual i als grups polítics municipals. I les inscripcions es poden realitzar fins aquest divendres, dia 30 d'abril, enviant un correu a participacio@ajgirona.cat.

Aquesta és la darrera fase de la revisió dels pressupostos participats, un procés que va començar l'any passat amb l'objectiu de reformar el sistema vigent pel canvi produït a la societat en relació amb aquest tipus de polítiques.

«El repte d'aquests grups de treball serà aconseguir arribar a articular una proposta alternativa als pressupostos participats consensuant i pactant un model de futur», va explicar Martí Terés, regidor responsable del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Girona.

En aquesta línia, la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori, M. Àngels Cedacers, va dir que «seguirem afavorint la participació de la ciutadania en el disseny i implementació de les polítiques i els projectes».

A les taules en línia es tindran en compte les conclusions extretes en les dues primeres parts del procés de revisió: l'informe de diagnosi realitzat pel catedràtic de Ciència Política, Quim Brugué (a partir de 39 entrevistes a actors clau dels pressupostos participats dels barris) i les propostes de millora recollides a través d'una plataforma web de participació (que va rebre 57 propostes, 33 de les quals feien referència a la reforma dels pressupostos participats).

Les taules virtuals es duran a terme els dies 6 de maig, 19 de maig i 2 de juny, de les 18 a les 20 h. En la primera sessió es debatrà sobre el model de pressupostos participats a Girona, de barri o de ciutat. La segona abordarà els principals aspectes operatius i la tercera i última sessió serà de caràcter conclusiu, per anotar les principals estratègies de canvi proposades perquè puguin ser plasmades en el nou reglament.