Girona Centre Eix Comercial torna a organitzar la botiga al carrer aquest dissabte, 27 de març. És la primera que el petit comerç de la ciutat podrà fer des que es va decretar l'estat d'alarma. L'esdeveniment es durà a terme de manera excepcional a la plaça de la Independència de Girona, amb un aforament limitat a 25 parades, el màxim permès d'acord als criteris establerts per les autoritats sanitàries.

L'associació de comerciants, que confia en què sigui una bona jornada de vendes, no ha pogut organitzar les parades als carrers comercials, com feia tradicionalment, però ha dissenyat un recinte a la plaça amb totes les mesures de seguretat, distàncies i aforament limitat.

Els establiments participants esperen la botiga al carrer amb «molta il·lusió». Així ho ha expressat la gerent de Girona Centre, Mònica Bartrina. Segons ha assegurat Bartrina, el comerç acaba d'estrenar nova temporada però encara té un estoc important de la campanya d'hivern, de manera que la fira «serà atractiva per al comprador que es trobarà molt de gènere i a bon preu i també per al botiguer que podrà compensar el balanç negatiu de les rebaixes». La botiga al carrer comptarà amb un ampli ventall de sectors i es farà des de les 9 del matí fins a les 19.30 hores.

La vicepresidenta del gremi, Mercè Ramírez de Cartagena, assegura que aquesta és una de les activitats que més reclamava el sector i lamenta que no hagi pogut celebrar abans, «quan les mesures de seguretat són les mateixes que per defecte mantenen les botigues als seus establiments de manera ordinària». I manté que el comerç està «esgotat» psicològicament i «molt afectat» des del punt de vista econòmic.