L'associació Plataforma Cívica Salvem La Devesa de Girona, amb el suport de l'Associació de Veïns Devesa-Güell, ha refermat el seu posicionament relatiu al mercat bisetmanal que se celebra a l'interior del parc. La Plataforma vol «reiterar la seva posició totalment contrària a mantenir el mercat en la seva actual ubicació», i demana el seu «trasllat definitiu», tant els dimarts com els dissabtes. La Plataforma recorda que a l'octubre li van fer saber amb un escrit a l'alcaldessa, Marta Madrenas.

D'aquesta manera, l'associació respon a les converses que està tenint l'Ajuntament amb els marxants per trobar ubicacions alternatives a la Devesa. L'Ajuntament voldria fer una prova pilot els dimarts amb petits mercats repartits en diferents barris i seguir estudiant un trasllat a un espai més gran pels dissabtes. Els marxants han proposat al Mas Masó, una zona de Can Gibert a tocar de Sal o a l'avinguda Lluís Pericot, entre el pavelló de Palau-sacosta i l'escola Marta Mata.

Al mateix temps, la Plataforma insisteix en «l'obligació de vetllar perquè totes les activitats que es fan al parc complexin amb les limitacions i exigències establertes en el vigent Pla d'Usos de la Devesa, per tal de preservar la salut dels arbres i valors paisatgístics de l'entorn».