Un llibre reflexiona sobre la Processó de Girona tenint en compte totes les seves possibles vessants, des del creient fins a l'oci. La publicació es titula: «La Processó del Sant Enterrament de Girona. Fe, tradició i espectacle i inclou disset làmines inèdites de 81x17 centímetres dibuixades per Xavier Masgrau sobre el seguici de 1962.

El llibre, d'Edicions MMV, inclou textos de Joaquim Nadal i Farreras, Josep Clara i Resplandis, Josep Maria Birulés i Bertran, Rosa Domingo i Mateu, Joan Baburés i Noguer, Josep Maria Fonalleras i Codony, Marc Sureda i Jubany, Salvador Garcia Arbós, Ramon Muntada i Artiles. Gal·la Hugas i Ferrando i Xavier Masgrau i Dotras.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, són els encarregats del pròleg. Noguer hi indica: «És important i necessari perquè ens presenta el passat de la processó, però sobretot perquè reflexiona sobre el seu futur. Les magnífiques làmines il·lustrades per l'arquitecte Xavier Masgrau mostren, amb una gran qualitat i un absolut rigor documental, com va ser la processó de 1962, presidida per l'ancià bisbe Cartañà, en ple esplendor del nacionalcatolicisme, però venen acompanyades de reflexions profundes de deu gironins i gironines sobre el perquè de la processó avui dia i de cap a on s'ha d'encaminar. Tota l'obra mostra l'estima envers un fet cultural i religiós feta des del coneixement i la participació en molts casos, però amb una clara vocació de sentit crític.»