Una nova associació s'ha constituït per donar veu als comerços de la zona sud de Girona. L'Associació de Comerços de Girona sud, impulsada per Narcís Teixidor i Lenka Dadova, es va crear ara fa un any, però l'arribada de la pandèmia els va dificultar poder consolidar-se. De moment, compten amb cinc establiments membres de l'associació , tot i que ofereixen assessorament a tots els comerços de la zona. El seu objectiu és treballar per enfortir el teixit comercial i «fer-nos escoltar», manifesta Dadova, així com recordar que «Girona no és només el centre».

En el temps en què s'han posat en marxa, han detectat que a l'àrea que abarquen (que comprèn des del parc del Migdia fins a la rotonda Mas Gri) l'impacte de la pandèmia ha fet baixar el nombre de comerços d'uns 200 a 70, explica Dadova.

Amb tot, la setmana passada, Teixidor i Dadova van ser rebuts a l'ajuntament per l'alcaldessa, Marta Madrenas, a qui van traslladar problemàtiques que afecten la zona. Una és la seguretat i el civisme, a més de la gestió de residus. Un altre tema que van exposar és la «poca» atenció a les persones aturades, que han anat en augment a causa dels tancaments. D'altra banda, van fer propostes de possibles activitats per dinamitzar el comerç del barri, com ara fent rutes turístiques que passin per la zona i que arribin al centre o la possibilitat d'augmentar la presència de Temps de Flors en els seus carrers, segons indica Dadova.