L'Ajuntament de Girona traslladarà la fira mercat de Sant Jordi a l'esplanada de La Copa per garantir el compliment de les mesures de la covid-19. L'esdeveniment solia tenir lloc cada 23 d'abril entre la Rambla i la pl. de Catalunya, però enguany el consistori, d'acord amb els gremis de llibreters i de floristes, ha decidit canviar l'emplaçament. L'esplanada de La Copa permet fer el control d'aforament que garanteixi la seguretat de les persones visitants i que alhora hi hagi un flux de compradors elevat, afavorint les vendes.

«Sant Jordi té una vocació social i cultural, però alhora és un esdeveniment de promoció de la ciutat i de dinamització econòmica», remarca la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, que celebra una decisió que permetrà la prioritat del govern de «recuperar l'activitat i fer-ho de manera segura», afirma.

La fira comptarà només amb parades de llibreries i floristeries de Girona -que ho poden demanar fins al 31 de març- per ajudar a la reactivació econòmica dels dos sectors. Els establiments també podran instal·lar una parada davant els seus locals. El mercat obrirà de 9 a 21 hores, i tindrà un aforament del 30%. Durant la diada de Sant Jordi no estarà permesa la venda ambulant pels carrers ni davant dels centres escolars.