Una masia catalogada pel seu interès patrimonial de Llagostera s'havia convertit en cau de clans de marihuana. En aquest espai, s'hi conreava la droga i, per fer-ho, els delinqüents no tenien gaire manies.

I és que segons els Mossos d'Esquadra, arran de l'activitat criminal, l'edifici ha patit danys. Aquesta masia, que s'hi pot arribar a través de la carretera de Caldes, està catalogada a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, un organisme creat per a la divulgació i foment de l'estudi dels béns patrimonials que l'integren.

Durant l'operatiu policial realitzat el dia 10 de febrer, els Mossos d'Esquadra van localitzar-hi mobles, pintures i tapissos que estaven apilats en una habitació per aconseguir espai per dedicar-lo al cultiu de la planta, a més de constatar-hi diversos danys.

Un operatiu que tenia l'epicentre a Barcelona i que finalment es va saldar amb 19 detinguts de dos clans familiars. Els arrestats van passar a disposició judicial i la magistrada va decretar l'ingrés a presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres.

Aquesta organització comptava amb cases escampades pel territori on es realitzaven les plantacions, una d'aquestes, la de Llagostera.

L'operació policial duta a terme el dia 10 de febrer, en la qual es van dur a terme quinze entrades i escorcolls a la localitat de Palau de Plegamans, Barcelona, Granollers, Sant Quirze Safaja i Llagostera, acordades pel Jutjat de Barcelona, va finalitzar amb la detenció de dinou persones. També van comissar vuit plantacions de marihuana amb 10.800 plantes i 2.700 esqueixos, 10 quilograms de cabdells a més de 25.000 euros en efectiu, joies, rellotges de luxe i la intervenció de tres vehicles de gamma alta.