23 de febrer de 2021
23.02.2021
L'Empordà

Girona farà 80 auditories energètiques a llars vulnerables

L'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació per comprar 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics

26.02.2021 | 06:30
Representants d'alguns dels municipis que formen part de l'AMEP, constituïda ahir a Terrassa.

L'Ajuntament de Girona realitzarà 80 auditories energètiques a llars vulnerables de la ciutat detectades pels serveis socials municipals. També han demanat una subvenció a la Diputació de Girona per comprar 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics. El consistori participa en el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Diputació de Girona, a través del qual es donen eines i recursos als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per impulsar actuacions directes, per sensibilitzar la població sobre la despesa i l'eficiència energètica de les llars i per actuar en casos de pobresa energètica.

«Des de l'Ajuntament de Girona treballem per identificar les famílies que pateixen pobresa energètica», assegura la regidora d'Habitatge i Eficiència Energètica de la ciutat, Annabel Moya. La regidora explica que «es fa un acompanyament perquè aquestes famílies puguin millorar la qualitat de la llar, reduir la factura dels serveis d'energia i tramitar un bo social, en el cas que ho requereixin».

Moya remarca que «entre els factors que afecten en la pobresa energètica hi ha la caiguda d'ingressos, entre altres motius per la crisi de la COVID-19; l'eficiència energètica de l'habitatge, ja que moltes vegades la llar no està en condicions; i els preus abusius de l'energia», afirma a través d'un comunicat.

56 auditories ja fetes

De moment, el consistori ja ha realitzat 56 auditories a llars vulnerables i preveu arribar a les 80 en les pròximes setmanes. Aquestes actuacions consisteixen en visites al domicili per comprovar l'estat de l'habitatge en relació amb el confort energètic, revisar les factures i fer-ne una valoració i també donar consells sobre l'estalvi energètic i propostes de millora. A més, si s'escau, en l'auditoria es tramiten bons socials energètics.

A través d'aquestes primeres auditories, l'Ajuntament ha detectat la necessitat d'adquirir petits electrodomèstics que millorarien el confort i suposarien un estalvi energètic per a les llars. Es tracta principalment de neveres, deshumidificadors i radiadors d'oli.

Davant d'aquesta situació, el consistori ha sol·licitat a la Diputació de Girona una subvenció per la compra d'aquest material per lluitar contra la pobresa energètica, pels anys 2020 i 2021. La subvenció servirà per adquirir un total de 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics, que és el que fa falta en base als resultats de les auditories fetes pel consistori gironí fins ara.

Aquesta serà la segona compra de material que es farà per a famílies vulnerables. Anteriorment, va adquirir 9 radiadors i 16 deshumidificadors destinats a llars en situació de vulnerabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook