El jutjat d'instrucció 2 de Girona va deixar en llibertat provisional els cinc detinguts pels disturbis de dimecres, durant la segona nit de mobilitzacions contra l'empresonament de Pablo Hasél. La causa està oberta per delictes de desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat, lesions lleus i danys, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els arrestats, quatre nois i una noia, van passar a disposició judicial aquest dijous. Segons fonts de la defensa, la fiscalia havia sol·licitat presó preventiva per a tres dels detinguts però la magistrada ho ha desestimat. Per a tres, ha acordat compareixences periòdiques. A les portes dels jutjats hi ha hagut una concentració de suport als arrestats.

Els disturbis a la ciutat durant la segona nit de mobilitzacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél es va saldar amb cinc detinguts. Els arrestats van passar aquest dijous a disposició de jutjat d'instrucció 2 de Girona, que casualment és el mateix que va instruir les diligències pels disturbis durant les manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes.

Dos dels arrestats van sortir en llibertat sense haver de fer compareixença perquè la Fiscalia no demanava presó preventiva. Sí que ho feia per als altres tres. Segons el TSJC, un cop realitzada la vista, la magistrada va acordar la llibertat provisional però amb l'obligació comparèixer periòdicament al jutjat.

Concentracions de suport

Al llarg del dia, es van convocar concentracions de suport als arrestats. A les nou del matí, una trentena de persones van congregar-se davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al barri de Vista Alegre de Girona. La protesta, convocada per diverses entitats, es va dur a terme a l'encreuament dels carrers Vista Alegre i del Carme. Allà, un parell de furgons del cos policial impedien l'accés dels manifestants a la comissaria.

Després de desplegar una pancarta on es podia llegir «Llibertat detingudes», portaveus de la concentració van explicar la situació dels detinguts i van demanar la seva alliberació «el més aviat possible».

Una estona després, la concentració en solidaritat amb els detinguts es va traslladar fins als Jutjats de Girona, quan aquests ja estaven a l'edifici per passar a disposició judicial.