La Policia Municipal de Girona ha denunciat el propietari d'un gos, després que les xarxes socials es fessin ressò d'un presumpte cas de maltractament animal a la ciutat. Diversos usuaris van publicar un vídeo on es pot veure un home colpejant un gos al carrer Ballesteries, al Barri Vell de Girona. Els usuaris demanaven la difusió del vídeo per tal d'intentar localitzar el maltractador i posar-ho «en mans de la justícia».

La Policia -que ahir va demanar ajuda a les xarxes per identificar l'home del vídeo- i els Mossos d'Esquadra van fer gestions per localitzar l'autor del presumpte maltractament. Finalment, la Policia Municipal va identificar el propietari de l'animal i el va denunciar, i van comissar-li el gos, que ara es troba a la Protectora dels Animals del Gironès.

Els fets van tenir lloc la nit de dilluns al Barri Vell, concretament, al carrer Ballesteries, a la intersecció anomenada «Els Quatre Cantons». Segons es pot veure i escoltar al vídeo, un home crida a un gos, de nom «Ice». Quan l'animal s'apropa, l'home el subjecta i és llavors quan comença a colpejar-lo amb una corretja. La Policia de fet va atendre els denunciants del vídeo la mateixa nit dels fets. Una patrulla de paisà es va adreçar al lloc i va recollir acta de la declaració de la veïna i el vídeo gravat. Des de l'associació Lex Ànima també van interposar una denúncia.

El cas d'Olot

Al gener, les xarxes socials també es van fer ressò del maltractament d'un gos a Olot i, gràcies a la difusió de les imatges, es va aconseguir identificar el maltractador i que una protectora es fes càrrec de l'animal.