La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home que va confessar haver apunyalat un home al carrer del Carme de Girona el febrer de l'any passat. L'acusat l'havia convidat a fer un cafè i, quan la víctima es va girar per avançar, l'altre el va començar a picar amb un mitjó ple de pedres. L'agressió va ser presenciada per diversos testimonis, que també li van veure el ganivet a les mans.

La confessió dels fets sumada a la seva addicció a les drogues ha fet que la Fiscalia passés de demanar-li inicialment 9 anys a rebaixar la petició fins a 6 al final del judici, que ha quedat vist per a sentència. Amb tot, la rebaixa de la pena ha comportat que la defensa de l'acusat s'hagi adherit a la petició de la Fiscalia per un homicidi en grau de temptativa.

L'acusat va admetre durant el seu torn que ell va ser l'autor de l'apunyalament, tot i que «no me'n recordo gaire, però sí que vaig ser jo», va dir. A més, va relatar que la nit anterior havia consumit cocaïna, heroïna i trankimazín.

La víctima i l'acusat eren veïns al barri de la Font de la Pólvora, i el dia dels fets, el matí de l'1 de febrer de 2020, la víctima va convidar-lo a prendre un cafè a un bar proper a la caserna de la Guàrdia Civil. Llavors, el processat va dir-li a la víctima, d'uns 70 anys, que anés tirant cap al bar, i quan es va girar va aprofitar per agredir-lo. Diversos testimonis van presenciar els fets, i van alertar la policia, que va atrapar l'acusat uns carrers més avall del lloc dels fets.

D'altra banda, l'acusat ja va ser condemnat el 2009 per l'Audiència de Girona per un delicte d'assassinat en grau de temptativa.