El Festival Internacional del Circ «Elefant d'Or» de Girona ha canviat la ubicació i les dates a causa de les dificultats derivades de la pandèmia. Així, se celebrarà del 24 al 28 de juny, al pavelló de Fontajau. Es tracta del mateix lloc on es va fer la darrera edició del Gran Circ de Nadal.

D'altra banda, les restriccions de moviment de molts països, així com la cancel·lació de la major part dels grans festivals internacionals de circ, han servit com a oportunitat per presentar «dins una mateixa pista, les atraccions guanyadores de les darreres edicions dels grans festivals internacionals de circ a tall d'homenatge». Així, «neix una edició especial titulada «Festival de Festivals», expliquen els organitzadors, Circus Arts Foundation.

La propera edició del Festival Internacional del Circ estava prevista del 18 al 23 de febrer, ocupant, com és habitual, els espais de la Fira de Girona i de la vela plantada al Camp de Mart. Des de Circus Arts Foundation expliquen que han «lluitat fins al darrer moment per poder conservar la proposta inicial però les dificultats derivades de la pandèmia fan impossible mantenir dates i espais de celebració».

«A l'actual confinament municipal que no preveu l'assistència a un espectacle per canviar de municipi s'hi afegeix l'ocupació de la Fira de Girona per a necessitats socials» ?cal recordar que ara acull persones sense sostre dins el pla de fred de la ciutat ?, «o la dificultat logística del transport de la gran carpa que cada any arriba per carretera des d'Anglaterra», assenyalen.

A més, des de l'organització hi sumen altres obstacles com les «restriccions d'aforament, obligacions de distanciament i ventilació, dificultats de moviment dels artistes internacionals, cancel·lació de sortides pels escolars que assistien a les primeres funcions, etcètera.»

Tot i això, s'han vist motivats per la satisfacció dels espectadors de la darrera edició del Gran Circ de Nadal, l'interès dels seguidors del festival a assistir-hi, la promoció de les arts del circ i dels seus artistes i la voluntat de recuperar progressivament la normalitat per part dels organitzadors i de les empreses i administracions que donen suport a l'esdeveniment.

El calendari esportiu ha fet impossible poder proposar el Festival abans del 24 al 28 de juny, dates en què s'espera haver avançat en la vacunació i immunitat de grup. En total es realitzaran 11 representacions, on com sempre hi haurà les semifinals (espectacle blau i espectacle vermell) i la gala final (or) el 28 de juny. En aquests moments les 3.000 persones que tenien adquirida la seva entrada estan escollint bescanviar-les per a les noves dates al juny o per a l'edició de febrer de 2022.