L'Ajuntament de Salt ha aprofitat que el pas de l'aigua a la séquia Monar està tallat per dur-hi a terme tasques de manteniment i neteja. La intervenció forma part dels treballs habituals que s'hi solen fer per reparar possibles filtracions o fuites que es donen en aquest tipus d'infraestructures. L'actuació té un pressupost de 15.000 euros. El consistori saltenc preveu que els treballs finalitzin durant la propera setmana.

La circulació d'aigua de la séquia s'ha interromput fins al proper dia 8 de febrer. L'Ajuntament de Girona l'està reparant després que s'ensorrés una part del mur del sobreeixidor del canal. Això provocava que, malgrat que la comporta de regulació del canal estigués tancada, el nivell de l'aigua superés aquesta estructura i una part del cabal avancés fins al riu Güell.

Així, ara s'està reconstruint el muret per poder assegurar el correcte funcionament de la comporta, ubicada a l'altura del col·legi Maristes, en un punt posterior al mur, de manera que tot el volum d'aigua de la séquia es desviï de nou cap al sifó sota el riu Güell i s'aboqui a l'Onyar.