Les obres a la séquia Monar s'allarguen una setmana més del previst inicialment. L'Ajuntament de Girona està treballant per reparar la séquia i així poder garantir el cabal del riu Onyar, a partir del 8 de febrer. Els treballs van començar el 18 de gener i, inicialment, el consistori va assenyalar a aquest diari que les tasques acabarien l'1 de febrer i que l'endemà es recuperaria el cabal.

A l'altura dels Maristes

Els treballs es fan arran d'un ensorrament parcial del mur del sobreeixidor del canal que provocava que, encara que la comporta de regulació estigués tancada, el nivell de l'aigua superés l'estructura i una part del cabal avancés fins al riu Güell.

L'actuació que s'està executant consisteix a reconstruir el muret i d'aquesta manera poder assegurar el correcte funcionament de la comporta, ubicada a l'altura del col·legi Maristes, en un punt posterior al mur, de manera que tot el volum d'aigua de la séquia es desviï de nou cap al sifó sota el riu Güell i s'aboqui a l'Onyar.

A més, aprofitant el tall del cabal d'aigua de la séquia, l'Ajuntament de Salt també hi està fent actuacions de manteniment. L'obra es va adjudicar per un import de 18.488,56 euros.

La séquia agafa aigua del riu Ter a l'altura de Bescanó, abasteix els horts de Salt i Santa Eugènia -abans també fàbriques) i desemboca a l'Onyar, que així guanya cabal.