L'Ajuntament de Salt ha obert recentment el termini per presentar propostes per als Premis Tres de març d'aquest any 2021. E l premi Tres de Març és una distinció creada per al reconeixement públic de la persona individual i entitat, domiciliada o amb seu social a Salt, o bé que porti a terme la seva activitat a la vila, que s'hagi distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica a la vila.

Des de l'any passat, el premi s'atorga els anys parells a la persona individual i els anys senars a l'entitat. Aquest any, doncs, serà per a una entitat. L'any passat, la guardonada va ser Inès Rigau, jutgessa de pau substituta de la vila i una persona molt vinculada a projectes socials i culturals.

Per obrir la via de participació a la societat civil i als ciutadans, el Jurat permetque els ciutadans hi puguin participar de forma activa i que faci propostes. Per fer-ho s'admeten les candidatures presentades per persones físiques o jurídiques. Les propostes hauran de seguir el model de document que es pot trobar al Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament o bé a la pàgina web del consistori. Les propostes s'hauran de tramitar mitjançant una instància a l'Ajuntament, dirigida al president del Jurat, abans del 20 de gener.