L'Hospital Josep Trueta de Girona ha començat aquest dilluns a la tarda la campanya de vacunació al personal sanitari del centre. La setmana passada els treballadors d'infermeria van fer una formació per saber com calia administrar les injeccions i des d'aquest dilluns han començat a posar-la entre tots els treballadors que s'han ofert de forma voluntària. De moment, l'hospital ha rebut 975 dosis de la vacuna de Pfizer que es destinaran exclusivament als treballadors de l'hospital prioritzant els col·lectius que recomanin les autoritats sanitàries. Aquells qui a partir d'avui rebin la primera dosi, d'aquí a 21 dies hauran d'injectar-se la segona dosi que els donarà immunitat contra el coronavirus.

Els treballadors de l'Hospital Josep Trueta de Girona han començat aquest dilluns a la tarda a rebre les primeres vacunes contra la covid-19. Una setmana després que la campanya de vacunació arrenqués a la residència de la Creu de Palau de Girona, ara ja s'ha estès al personal sanitari de l'hospital de referència de la Regió Sanitària de Girona.

Aquest dilluns a la tarda s'han rebut 975 dosis de la vacuna que es custodien a les neveres del Servei de Farmàcies fins al seu consum. La setmana passada el personal d'infermeria ja va rebre la formació corresponent per administrar el vaccí i des d'aquest dilluns ja l'han començat a administrar entre els treballadors de l'hospital.

El personal que rebrà les vacunes s'havia inscrit prèviament. En aquesta inscripció el sistema prioritza els col·lectius que les autoritats sanitàries recomanen que es vacunin abans. En aquest sentit, tots els treballadors que tinguin una major exposició a la covid-19 seran els primers en rebre la dosi. Amb tot, es preveu que aniran arribant més vacunes i es garantitzarà que tots els que vulguin rebre la dosi, puguin fer-ho.