20 de desembre de 2020
20.12.2020
L'Empordà

Marxa lenta de vehicles a Girona contra la llei Celaá

Es manifesten en defensa del «dret a escollir» l'educació dels fills i l'escola concertada amb el suport del PP, Cs i Vox

21.12.2020 | 06:30
La manifestació, ahir al migdia, al centre de Girona.

Una marxa lenta de cotxes amb globus taronges va recórrer ahir diversos carrers de la ciutat de Girona en contra de la llei Celaá i en defensa del «dret a escollir» l'educació dels fills dels pares i l'escola concertada. La mobilització va ser impulsada des de Més Plurals, plataforma formada recentment per centres, docents i alumnes en contra de la reforma. Als vehicles, que van recórrer diversos carrers com la carretera Barcelona, la Gran Via de Jaume I o els entorns de la plaça Catalunya, s'hi podien llegir missatges com «En venda l'educació de la meva filla», «Protegim la concertada» i «No a la llei Celaá».

A Barcelona, PP, Ciutadans i Vox van secundar la convocatòria de l'Assemblea per una Escola Bilingüe i van exigir que el castellà «no s'exclogui» de l'escola catalana. En una mobilització amb una vintena de cotxes, les tres formacions van reclamar que l'espanyol sigui vehicular a Catalunya i que el Govern «rectifiqui» i inclogui el castellà al mateix nivell que el català, després de la sentència del TSJC. En aquesta, hi van participar Edmundo Bal, Carlos Carrizosa i altres diputats de Ciutadans, Llanos de Luna i Daniel Serrano del PP i Ignacio Garriga de Vox.

En un acte del PSOE, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, va respondre a les convocatòries afirmant que «el PP va aprovar la LOMCE en la soledat absoluta» i que la LOMLOE ha tingut el suport d'un govern de coalició i de la majoria absoluta en el Congrés, defensant doncs el que considera una «llei necessària i urgent» que ve a desfer-se «d'aquells abusos i desequilibris que va fomentar el Partit Popular».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook