El grup municipal del PSC de Girona diu que l´informe anual de resultats del control intern de l´Ajuntament, corresponent al 2019, detecta «incidències com l´excés de contractes menors, una falta de control de les concessions i manca de planificació en la contractació, o l´incompliment greu de l´administració electrònica per part dels ens dependents».

El PSC explica que el departament d´Intervenció, el màxim responsable tècnic sobre contractacions, ha advertit d´un excés de contractes menors «utilitzats irregularment» per «necessitats recurrents», indica en un comunicat. Els socialistes apunten que aquesta tipologia de contractes es donen a dit i «no estan sotmesos a fiscalització prèvia». I recorda que un informe de Secretaria de principis d´any ja indicava que calia «articular i programar la contractació» i crear una «oficina tècnica de contractació».

Per això, la formació socialista demana que tots els contractes es facin «amb procediment obert a la publicitat, transparència, i amb igualtat d´oportunitats» per una «gestió eficaç i eficient dels recursos públics».

La portaveu Sílvia Paneque afirma que és un problema que el consistori «arrossega de fa anys i que la mateixa regidora responsable ha reconegut en sessió plenària que fa més de cinc anys que cal solucionar».