12 de desembre de 2020
12.12.2020
L'Empordà

L’AV de l’Eixample de Girona porta al ple la creació d’un Centre Cívic per al barri

L’Associació de Veïns reclama que l’Ajuntament creï aquest equipament abans que acabi el mandat

12.12.2020 | 06:30
L’AV de l’Eixample de Girona porta al ple la creació d’un Centre Cívic per al barri

L´Associació de Veïns (AV) de l´Eixample de Girona reclama un centre cívic per al seu barri. Argumenten que es tracta d´un dels més densos de la ciutat i frega els 10.000 habitants. Malgrat això, critiquen que actualment no disposen ni d´un centre cívic, ni tampoc de «cap biblioteca, ni casal d´avis, ni cap instal·lació municipal de lleure per canalitzar activitats destinades a la gent que hi viu i tan necessàries per a dinamitzar el barri». L´AV ha presentat una moció que es debatrà al ple municipal de dilluns vinent, amb l´objectiu que la proposta es materialitzi en aquest mandat.

La Junta de l´AV vol que aquest nou centre cívic es converteixi en una «eina important» perquè la ciutadania «pugui gaudir d´un espai suficient per poder exercir totes les activitats que es porten a terme», tant des de l´AV com des del mateix barri. Expliquen que el local actual de què disposen no els permet incrementar la seva programació d´activitats per falta d´espai, com ara «teatre, dansa, fisioteràpia, manteniment esportiu», entre d´altres.

A la moció que dilluns porten al ple s´inclou el compromís que es creï el Centre Cívic Eixample abans que no acabi aquest mandat. L´AV demana que l´equipament sigui adquirit de propietat per l´Ajuntament, i que es trobi dins els límits del barri de l´Eixample. D´altra banda, concreten dos requisits més: que el local sigui accessible, i també i prou gran per dur a terme les activitats pròpies d´un Centre Cívic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook