L´institut Santa Eugènia de Girona ha inaugurat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a l´aparcament del centre educatiu. El punt s´ha posat en marxa després de passar per un període de prova.

L´alimentació del punt es fa a través d´una instal·lació fotovoltaica connectada a la xarxa elèctrica de l´institut.

La nova instal·lació busca complir amb dues finalitats a la vegada: d´una banda, es tracta d´un servei que podrà ser utilitzat pel professorat del centre educatiu. En paral·lel, també s´utilitzarà per fer pràctiques amb l´alumnat dels cicles formatius d´electricitat.

El punt de recàrrega elèctrica ha nascut per la col·laboració entre els departaments d´Electricitat i Electrònica i el d´Edificació i Obra Civil. Segons indiquen des del centre educatiu, es tracta d´un projecte que «vol contribuir a promocionar una forma de mobilitat eficient i sostenible a escala energètica», afirmen a través d´un comunicat.

La inauguració de la instal·lació va tenir lloc aquest dilluns, 7 de desembre. L´acte va comptar amb l´assistència de José Neftalí Salcedo i Antoni Gascón, delegat comercial a Girona i especialista en sistemes de control, ambdós de Simon; el director de l´institut, Francesc Martí; el cap d´estudis de formació professional (FP), Josep Serrallonga; els professors vinculats al projecte, Salvador Ramírez, Miquel Àngel Aranda i Tolo Torres; i també Jonathan Ramos, alumne de grau superior autor del disseny de la instal·lació.