L´Ajuntament de Girona ha obert una enquesta sobre la mobilitat en bicicleta per la ciutat. El consistori promou aquest formulari en línia i anònim amb l´objectiu que la ciutadania faci aportacions que podran servir d´ajuda a l´equip de govern en la redacció del Programa Triennal de la Bicicleta. A través de les preguntes s´aborden temes com la percepció de la bicicleta, la freqüència d´ús, la seguretat viària o el cicloturisme.

El consistori es va adherir a l´Estratègia Catalana de la Bicicleta al ple de l´abril passat, fet que els obliga a redactar el programa triennal. Aquest document ha d´identificar les actuacions que fan falta a la ciutat «perquè la bicicleta sigui protagonista en cadascun dels seus àmbits». La ciutadania té temps de participar responent les 32 preguntes fins al 20 de desembre.

L´Estratègia Catalana de la Bicicleta es fonamenta en tres pilars, que inclouen la promoció d´aquest mitjà de transport per la mobilitat quotidiana, la promoció econòmica del territori a través del cicloturisme, l´esport i el lleure, i també vol proposar objectius i accions que es puguin fer en relació amb la governança, promoció i finançament.

Diverses entitats de la ciutat, com Mou-te en Bici o diferents associacions de veïns s´han fet ressò d´aquesta enquesta, i també l´han difós a través de les xarxes socials.