La Policia Municipal de Girona ha posat en marxa la 7a edició de la campanya «Joguina Segura», amb l´objectiu de controlar la seguretat de les joguines a les botigues de la ciutat, ara que s´apropen les festes de Nadal.

Durant els primers dies, el cos policial explicarà als 30 establiments que es dediquen a la venda de joguines la normativa que han de complir i les condicions de seguretat bàsiques que han de tenir les joguines. Tot seguit, inspeccionaran 10 punts de venda.

El regidor de Seguretat, Eduard Berloso, va destacar que aquesta «és una campanya que ja tenim plenament consolidada, i que amb els anys s´ha demostrat molt útil per millorar la seguretat dels més petits». Des que va arrencar la iniciativa, el 2014, el nombre d´intervencions de joguines ha anat a la baixa. El primer any es van inspeccionar nou botigues i es van intervenir 2.687 joguines; el 2016 se´n van inspeccionar 30, amb 620 intervencions; el 2017 es van inspeccionar 15 botigues i es van intervenir 42 joguets; el 2018 es va actuar en 15 botigues i es van intervenir 67 joguines; i, finalment, el 2019 es van inspeccionar 11 botigues i es van retirar 54 joguines.

«Quan parlem de policia de proximitat, també ens referim a actuacions com aquesta, que el que fan és posar la policia al servei de les famílies», va afegir Berloso.

La campanya es fixa sobretot en el compliment de la normativa relacionada amb l´etiquetatge, per evitar que els joguets posin en perill la seguretat i la salut humanes. També controlen que informin adequadament de l´ús i de les situacions de risc en cas d´utilitzar la joguina de forma inadequada, entre altres normatives i directrius.