Cinc Bombers del parc de Girona van anar a declarar ahir arran de les investigacions per les protestes l'endemà de l'1-O a la plaça del Vi de Girona. En concret, eren dos bombers i un caporal, a més de dos comandaments que aquell dia estaven de guàrdia, una cap de sala i el subdirector general. Segons fonts judicials tots cinc van decidir només contestar només les preguntes de la seva advocada. Aquests són els cinc primers membres que declaren després que el jutjat demanés la compareixença de tot el torn. El 15 de gener passaran per davant del jutge cinc efectius més. La Fiscalia els acusa d'un delicte d'abandonament del lloc de treball i un altre de malversació.

Es tracta de membres que formaven part del torn que treballava aquell dia i que el Jutjat d'Instrucció número 2 els investiga arran d'aquelles manifestacions. Als funcionaris- alguns d'ells ja jubilats- se'ls acusa per d'un delicte d'abandonament del lloc de treball i un altre de malversació. Ara bé, cal tenir en compte que aquest últim, la Fiscalia només l'imputa als comandaments que tenien responsabilitats aquell dia.

A la protesta que es va fer davant l'Ajuntament s'hi van acostar una desena d'efectius del cos. Tots anaven uniformats, i la ciutadania els va rebre entre aplaudiments i els van fer un passadís perquè accedissin fins al centre de la plaça. Fa un mes, els jutjats van citar tots els efectius que aquell dia estaven de guàrdia al parc, precisament, arran de la protesta. En total són una desena de persones, la gran majoria bombers. Aquest jutjat és també el que investiga cinc comandaments dels Bombers pel comboi de protesta que aquell 2 d'octubre va passar davant la comandància de la Guàrdia Civil de Girona.