La Policia Municipal de Girona ha denunciat 179 conductors per saltar-se el confinament municipal durant el cap de setmana. D'ençà que va entrar en vigor la restricció, el cos ha intensificat els controls als diferents accessos de la ciutat. Aquest dispositiu específic s'estén des de les sis de la matinada de divendres fins a les sis del matí de dilluns, coincidint amb les hores en què entra en vigor i s'aixeca el confinament. En total, aquest cap de setmana la Policia Municipal ha arribat a fer un centenar de controls. En paral·lel, el confinament municipal també ha fet reduir, de nou, el volum de vehicles que circulen per Girona. En concret, en un 44%.

Les sancions a conductors s'afegeixen a aquelles altres infraccions que els agents detecten dins la ciutat. Sense anar més lluny, i gràcies a l'alerta dels veïns, aquest dissabte a la nit la Policia Municipal va detectar dues festes il·legals. A la primera, situada a la zona de la Devesa, es van denunciar fins a 33 persones. Era un grup de Banyoles que havia llogat un pis expressament per a la celebració.

A la segona, els agents van denunciar nou persones que estaven fent una festa en un pis del Barri Vell (a prop del monestir de Sant Pere de Galligants). A més d'aixecar-los una acta per incomplir les mesures contra la covid-19, també els van denunciar per desobediència a l'autoritat.