L'actual rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, es tornarà a presentar a les eleccions a rector de la universitat l'any vinent, amb què intentarà revalidar el càrrec. Salvi va fer l'anunci ahir a través del seu compte de Twitter, on va assegurar que manté la «determinació» i la «il·lusió del primer dia». La declaració va coincidir amb el dia en què just es complien quatre anys des que va fer pública la intenció de presentar-se a les eleccions del 2017, quan la seva candidatura es va imposar a la de l'anterior rector, Sergi Bonet.

Salvi assegura que ja aleshores va ser una «decisió meditada» per construir «el projecte d'una nova UdG». El rector assegura que l'acompanya un equip «cohesionat» de persones «extraordinàries» i amb capacitat «de treball i experiència i vocació de servei». En els tres anys del seu govern a la UdG defensa que ha pogut executar «la major part» de les propostes plantejades i destaca que s'han establert les bases «d'un nou model universitari, que connecta amb els canvis socials i econòmics».

Quim Salvi defensa que manté vigents tant els objectius com els «grans reptes» i per aquest motiu ha anunciat públicament la decisió de tornar a presentar-se a les properes eleccions a rector de la UdG que se celebraran l'any vinent. Es desconeix si la seva serà l'única candidatura o si sorgiran nous candidats.

Fer front a la pandèmia

D'altra banda, el rector també ha destacat la resposta a la pandèmia de la comunitat universitària, que qualifica «d'admirable». «La comunitat universitària ha respost amb determinació i compromís», assegura, i subratlla que des del govern de la UdG es mantindrà el programa previst però posant l'atenció en les persones.

«Superarem aquesta crisi i prepararem la UdG per a l'escenari post-COVID amb imaginació i el màxim consens», remarca. Quim Salvi es va convertir en el nou rector de la UdG amb el 57,19% dels vots el 30 de novembre de 2017. Durant el seu primer discurs, va estendre la mà al seu predecessor i va assegurar que s'iniciava una «nova etapa» amb un projecte que «volem que sigui de tothom».