El grup municipal de Ciutadans a Girona ha anunciat una moció que impulsi l'elaboració d'un «pla de xoc immediat» per reforçar la policia i «combatre la inseguretat» a la ciutat, segons informa la formació en un comunicat.

«L'augment de la inseguretat a tota la ciutat, especialment als barris de la zona oest, és alarmant», afirma el portaveu de Ciutadans, el regidor Daniel Pamplona, que concreta que «cal reestructurar la Policia Municipal i posar més agents a tasques de seguretat ciutadana i incrementar el patrullatge nocturn».

En aquest sentit, Pamplona ha parlat de recol·locar agents que s'ocupin de tasques administratives cap al patrullatge de carrer, ja que creu que «les tasques administratives les poden cobrir amb personal de l'Ajuntament però la vigilància al carrer només es pot fer amb policia». El regidor també apunta que al torn de nit s'hi sumin dues patrulles més, perquè «és la franja horària amb major incidència i més inseguretat».

A través de la moció, des de Ciutadans reclamen a la regidoria de Seguretat que expliqui «les iniciatives que ha iniciat per incrementar el patrullatge policial, si és que ho ha fet», així com que proporcioni dades concretes del cos de la Policia Municipal. Pamplona veu «imprescindible» tenir la «radiografia acurada» de la plantilla, perquè Girona té un «dèficit d'agents en relació amb la ràtio recomanada pel Parlament Europeu».