L'Ajuntament ha presentat avui el cartell de les anomenades "Activitats de Sant Narcís" i la trentena d'actes programats culturals i infantils que hi haurà del 28 d'octubre a l'1 de novembre entre les que s'inclouen concerts com els de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic (28 d'octubre), Doctor Prats (29 d'octubre), Ana Tijoux (30 d'octubre) o Ciudad Jara (31 d'octubre), el concert d'havaneres amb Terra Endins (1 de novembre), el Cor Maragall (1 de novembre), la Principal de la Bisbal (29 d'octubre), audició de sardanes amb la Selvatana i els Amics de la Sardana Terranostra de Girona (30 d'octubre) i la cobla Mil·lènaria (23 d'octubre).

No hi haurà cap esdeveniment massiu ni a l'aire lliure, per culpa de la pandèmia. En les darreres setmanes s'havia anat readaptant la programació en funció de les restriccions. S'havien anul·lat actes com els concerts a les barraques, les barraques de les entitats, el correfoc, les fires de Tot Sants amb parades artesanals de pintura, fotografia, brocanteria o alimentació, els castellers, les atraccions o la Fira de Mostres però encara es comptava amb una seixantena d'activitats, segons ha recordat avui el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats.

Les darreres restriccions però s'han endut per davant, també, el pregó i el castell de focs, tal com avançava avui Diari de Girona. La suspensió de les Fires com a tal, perquè el que s'ha presentat reben el nom d'"Activitats de Sant Narcís", només havia passat el 1918, amb la grip espanyola.

Les activitats inclouen diversos actes de cultura popular, com el Ball amb la imatgeria de la ciutat de Girona, amb l'Àliga, els gegants, els capgrossos, la Mulassa i els dracs a l'Auditori.

Entre les activitats infantils es presentarà el conte dels gegants "l'Afra, en Narcís i els gegants" de Josep Maria Fonalleras, en un acte retransmès per Televisió de Girona i per la àgina web de l'Ajuntament i que inclourà la interpretació de la cançó "Dansa per als Gegants" (24 d'octubre). També el CircOland a la Marfà de la Sola Cia (29 d'octubre), contes empaperats i personatges esbojarrats a carrec d'Alma i la Mar de Contes (30 d'octubre) al Centre Cívic Sant Narcís, una roda de contes de Jordi Tonietti (29 d'octubre) al centres cívic Pont Major (29 d'octubre), el Planeta M.art a càrrec de Marcel Gros (30 d'octubre) al Centre Cívic Ter o l'Amàlia i les Ombres Lunars de la cia Animamundi (31 d'octubre a la Mercè).

El concurs individual de sardanes revesses de Girona del GEiEG es farà a la Mercè (1 de novembre).

Tot es farà en espais tancats com l'Auditori, la Mercè i els Centres Cívics. S'hauran de reservar les entrades a la pàgina web de l'Ajuntament (màxim quatre per persona i dos esdeveniments com a màxim). L'opció s'activarà aquest dijous a les dotze del migdia. Es recomana als assistents que portin la seva entrada imprimida de casa i se seguiran tots els protocols marcats pel Procicat, com ara un aformanet màxim del 50% de la sala.

A més, hi haurà diversos actes virtuals, com la passejada de capgrossos, la lectura de versots, la trobada de gegants, el concurs de dibuix dels capgrossos i el castell de cartes.

A banda de tot això, hi haurà el circ Raluy Legacy amb la carpa instal·lada a la Copa, el 9è Jazz & Fires al Sunset, portes obertes als museus i una marató de donació de sang.

El cartell és obra d'Ingrid Riera i Maria Soler, del col·lectiu Les noies del Monyo. El cartell no s'escamparà per la ciutat però si que s'ha volgut presentar per deixar constància de la situació actual. Les autores han explicat que l'obra vol representar un ésser surrealista com l'època actual i que pot tenir diferents visions. Entre d'altres, una làmpada que il·lumina el futur.

El vicealcalde i regidor de Cultura i Fires, Quim Ayats, ha remarcat que les activitats programades volen ser una mostra de suport al món cultural i als creadors i que s'intentarà reprogramar alguns esdeveniments previstos inicialment, com ara els concerts al parc del Migdia, suspesos a darrera hora per les restriccions del Procicat.