No ha pogut ser. Tot i que Fira de Girona ho ha intentat fins a darrera hora, finalment no hi haurà Fira de Mostres per les fires de Sant Narcís. Les darreres restriccions marcades pel govern català han impedit que es pugui celebrar l'esdeveniment comercial. Fira de Girona havia anat adaptant-se a les diferents etapes que la ciutat ha anat passant durant aquesta pandèmia. Les novesmesures del PROCICAT, però, han estat la darrera estocada d'una mostra que ja s'havia anunciat en format reduït però de qualitat, de proximitat i multisectorial, i complint amb les mesures necessàries per accedir al recinte. Però finalment no.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, explicava ahir a Diari de Girona que estaven pendents del document oficial on detallaven les restriccions per prendre una decisió.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit avui que tenien la fira "organitzada i ben planfificada" però que l'han hagut de cancel·lar. "Ens sap molt de greu perquè era el moment de demostrar que el dinamisme econòmic no decau i que estem en actiu i que tots els sectors treballem per ensortir-nos-en", ha lamentat.

La resta de la programació de les Fires res farà públic la setmana vinent. Alguns dels actes previstos, com concerts a l'Auditori o al parc del Migdia, estan afectats per les mesures decretades pel Govern català i s'han de reajustar. Les Fires, que normalment duren 10 dies, aquest any només en duraran cinc. No hi haurà esdeveniments massius com les barraques o les atraccions, els focs es faran des de Montjuïc i les retransmissions en línia seran un ingredient important.

Aquest matí, l'alcaldessa ha convocat el comitè assessor municipal per analitzar les restriccions que el govern català preveu aplicar per així estar preparats un cop entrin en vigor. A la trobada hi han assistit tots els regidors de l'equip de govern i responsables tècnics dels departaments municipals.

D'altra banda, l'alcaldessa i la tinent d'alcaldia de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, es van trobar dimecres al vespre amb els màxims representants dels agents econòmics i socials majoritaris de la ciutat. La reunió, celebrada a l'Ajuntament, va comptar amb el president de PIMEC, Pere Cornellà; el secretari general de les comarques gironines de la UGT, Xavier Casas; la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López; i el president de FOEG, Ernest Plana.

El motiu de la trobada va ser valorar la situació econòmica de la ciutat i l'evolució del mercat laboral, en el context de la pandèmia originada per la COVID-19. També es va parlar de possibles propostes per col·laborar amb l'objectiu de reduir les conseqüències sobre els sectors productius de Girona i el mercat laboral, i es van analitzar les darreres mesures preses per minimitzar el risc de contagi, així com les hipòtesis d'evolució de futur de la pandèmia.

Es va arribar al compromís de treballar pel desenvolupament econòmic i l'ocupació de la ciutat de Girona, i molt concretament de compartir plans de treball quant a la diagnosi de la situació econòmica real i per la formació ocupacional per tal de reduir la taxa d'atur a la ciutat. Per això es mantindran trobades periòdiques amb aquests objectius.