L'Ajuntament de Girona ha imposat set multes a set propietaris de gossos considerats com a potencialment perillosos que van des dels 2.400 euros fins als 3.300 euros per acumular diverses infraccions. La suma de les set sancionss'enfila fins als 19.700 euros.

Els veïns afectats són de diferents barris de la ciutat (Can Gibert del Pla, Santa Eugènia de Ter, Sant Pau, Sant Narcís, Taialà i el Mercadal) i se'ls ha sancionat després que la policia els aturés a la via pública i aixequés acta per incomplir diferents articles de l'ordenança municipal de tinença d'animals i de la llei catalana superior.

Entre aquests hi ha el de «tenir un gos potencialment perillós sense xip i sense estar inscrit en el cens municipal caní», «per no disposar de llicència administrativa per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos» o «per conduir un gos potencialment perillós en llocs públics sense morrió i sense estar subjecte a una cadena».

Sense pagar la llicència

També hi ha casos en què el propietari no va fer efectiu un pagament voluntari del document d'ingrés per obtenir la llicència administrativa per a «la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos».

El regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient de Girona, Martí Terés, ha indicat que les sancions es mouen en uns paràmetres marcats per la llei i que a l'hora d'imposar les sancions s'han de tenir en compte una sèrie de criteris a l'hora de graduar la quantia de les multes. Entre aquestes hi ha «la transcendència social i el perjudici causat per la infracció comesa» o «la reiteració o la reincidència en la comissió d'infraccions».

El representant municipal també ha recordat que als propietaris de gossos potencialment perillosos «se'ls exigeix més responsabilitat, ja que malauradament els seus animals poden suposar un risc per als altres ciutadans i animals de companyia». Terés exposa que «així ho acrediten els veterinaris i experts en etologia, i va quedar recollit en la llei catalana sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos». Finalment, el regidor de Medi Ambient assenyala que «és necessari mantenir un seguiment del tema per evitar riscos i que hi hagi actituds de relaxament entre els propietaris de gossos potencialment perillosos».