El PSC de Girona va manifestar ahir en un comunicat la seva intenció de proposar una reforma integral del carrer del Carme. La seva portaveu, Sílvia Paneque, ho proposarà en el pròxim ple que tindrà lloc dilluns vinent.

Les línies mestres del pla inclouen l'ampliació de voreres, augmentar la il·luminació, incloure el carril bici entre el centre i els barris del sector Est i construir els ponts entre Carme, Vista Alegre i Montilivi, així com entre Vila-roja i la Creueta.

L'objectiu de la moció vol apropar el sector est a la ciutat i potenciar la zona com un espai de comerç, i s'uneix al projecte que el partit té pel centre de la ciutat per eliminar el trànsit de motor i que ja va presentar a les eleccions del 2015.

Paneque recorda al comunicat que «aquesta voluntat també ha estat expressada per diferents grups del consistori en mocions anteriors ja aprovades». El projecte socialista també vol millorar l'estat de les lleres del riu Onyar a la zona del Carme per tal que s'hi pugui adequar el carril bici.

Els ponts, reivindicació veïnal

El partit aposta per construir un pont entre Vista Alegre, Carme i Montilivi, ja que assenyala que «és una reivindicació veïnal explícita i reiterada en multitud d'ocasions». A més recorda que existeix un antic projecte de l'Ajuntament que el consistori va treure del calaix l'any passat amb l'encàrrec d'un estudi sobre la seva viabilitat.

Segons els socialistes, la connexió entre el Carme i Montilivi «potenciaria el paper que ha de tenir el Carme com a connector de barris, a més d'enfortir les zones comercials de tots dos barris». També milloraria l'accés al Parc Científic, el CAP i al barri de Montilivi la construcció d'un pont entre Girona Est i la Creueta. «El carrer del Carme és una peça clau per al futur de Girona», conclou Paneque.