Un cotxe aparcat davant de la sortida d'un garatge del barri de Santa Eugènia de Girona impedint la sortida d'un altre vehicle va desencadenar aquest dijous a primera hora del matí en una multitudinària baralla al mig del carrer. Almenys una desena de persones van estar-se colpejant amb els punys i amb els peus durant més de cinc minuts entre els carrers Massana i Montseny.

La baralla, que un veí va enregistrar amb el seu telèfon mòbil, va començar poc després de les set del matí i entre els participants hi havia gent sense samarreta, descalça i sense mascareta. Veïns que estaven als edificis de la zona anaven demanant que s'aturessin els cops entre crits mentre esperaven l'arribada de la policia. Un dels participants reptava els veïns a baixar.

Hi va haver cops de puny, puntades amb els peus, estirades de cabells i la presència d'un objecte que semblava un ganivet i que una de les persones implicades en els aldarulls es va treure d'una motxilla i va exhibir i intentar utilitzar en més d'una ocasió. Una de les persones que intervenia en la baralla va caure a plom a terra quatre vegades per cops rebuts directament a la cara però en totes les ocasions es va tornar a aixecar i no va marxar del punt del conflicte.

La policia va rebre moltes trucades demanant una intervenció ràpida i alertant d'una baralla que anava movent-se per diferents punts del carrer i amb diversos focus al mateix temps. Fins al lloc dels fets hi van anar diverses dotacions dels mossos d'Esquardra, de la policia municipal i també serveis mèdics. Alguns dels implicats van marxar amb un cotxe abans de l'arribada de la policia. Segons van informar fonts policials, no es va detenir cap persona i tampoc va haver-hi cap dels participants que acabés ferit de consideració tot i els cops que es van repartir durant minuts.

Veïns de la zona van assegurar que s'havia trucat a la policia per avisar que hi havia un cotxe mal aparcat i que no van venir i que això va encendre els ànims fins que va esclatar el conflicte per la llarga espera. Al mateix van lamentar que hi hagi episodis incívics i violents a tot el barri cada dos per tres i que «cap polític ni la policia» s'ho prengui seriosament perquè els fets «no passen al Barri Vell». «Tot plegat és un cúmul de deixadesa municipal que ha anat degradant el barri», van lamentar.

"En tres minuts"

Fonts municipals van assenylar que la policia va anar al lloc «en tres minuts», un cop es va avisar de la baralla. Van exposar que els agents no havien pogut arribar a temps per multar el vehicle «perquè s'estaven atenent serveis prioritaris», bàsicament «uns accidents de trànsit que s'havien produït simultàniament a la ciutat». Des de l'Ajuntament es va fer «una crida al civisme, a no aparcar en espais prohibits, i a mantenir comportaments pacífic per resoldre els conflictes».