Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 21 anys i una menor d'edat acusats d'insultar, propinar diversos cops de puny i intentar robar la bossa de mà a una persona en un atac homòfob contra una persona transsexual a Salt.

Segons va informar ahir la policia autonòmica, l'assalt va succeir el 13 d'agost al vespre, quan la víctima passejava pel carrer Sant Antoni de Salt, moment en què el jove i la menor se li van acostar i van començar a increpar-la amb insults homòfobs.

Els assaltants van seguir la víctima, a qui insultaven contínuament, i li van estirar la bossa de mà, però, en no aconseguir robar-la, la van agredir amb diversos cops de puny a la cara i al cos, fent-la caure a terra.

Un cop la víctima era a terra, van seguir estirant de la bossa i arrossegant-la fins que va demanar ajuda a crits i van sortir diversos veïns en el seu suport, moment en què els agressors es van donar a la fuga.

Després d'una investigació, els Mossos d'Esquadra van poder identificar, localitzar i detenir a Girona dimecres passat, 19 d'agost, els dos suposats agressors, acusats d'un delicte de tracte degradant i vexatori i un altre de temptativa de robatori amb violència i intimidació.

El detingut de 21 anys, a qui no li consten antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs dijous passat, després de passar a disposició judicial, mentre que la noia està a l'espera de ser citada en els pròxims dies per la Fiscalia de Menors de Girona.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta per esbrinar si hi ha hagut més fets semblants a persones del col·lectiu LGTBI a la zona.