'Ajuntament de Girona ha estat inclòs dins la Guia de les 71 millors bones pràctiques de contractació pública de la Comissió Europea. En concret, l'informe destaca el «protocol per a la contractació responsable» del consistori gironí, aprovat l'any 2014 i que té com a objectiu promoure polítiques inclusives i de cohesió social.

Un entorn propici per a l'ocupació

L'objectiu del Protocol per a la contractació responsable és ajudar a trobar feina a persones que generalment es troben allunyades dels mercats laborals. També pretén crear un entorn propici per a l'ocupació i les condicions laborals que permeti a totes les persones fer efectius els seus drets socials i laborals. En aquest sentit, l'informe europeu subratlla que el consistori gironí «ha tingut un paper fonamental» en l'abordatge de problemes relacionats amb la precarietat d'alguns sectors laborals, com el servei d'atenció domiciliària, «mitjançant un control intensiu i la inspecció de rendiment».

Per últim, la Comissió Europea destaca també en aquest informe, el paper que ha jugat en tot aquest procés la Comissió de la contractació responsable de l'Ajuntament. Es tracta de l'òrgan responsable de fer el seguiment de la implementació del protocol, el qual es reuneix un cop l'any i està format per un representant de cadascun dels grups municipals, del tercer sector, de les patronals, dels sindicats, així com de personal tècnic del consistori.