El ple de Girona va aprovar ahir per unanimitat el Pacte de Ciutat per combatre la segregació escolar, que té com a principal objectiu lluitar contra la desigualtat a les escoles de la ciutat.

El nou document detalla les accions que l'Ajuntament portarà a terme en els propers anys per tal de millorar l'escolarització i l'equitat de l'accés a l'educació.

Les mesures s'agrupen en tres eixos: el primer gira entorn a la planificació i gestió de l'oferta de places escolars, el segon tracta sobre el projecte educatiu, organitzatiu i de funcionament, i el tercer eix estudia les oportunitats educatives i d'aprenenatge més enllà de l'horari lectiu.

Algunes de les accions que es desenvoluparan properament seran una planificació de línies i de gestió de places escolars d'infantil, primària, secundària a mig termini; la revisió del mapa de zones escolars i les adscripcions de centres com a eines per afavorir l'equilibri dels centres i grups en relació amb la composició social de l'alumnat, el foment de projectes d'innovació que afavoreixin la cohesió social i l'èxit educatiu i la igualtat dels infants.

També s'assignarà la dotació econòmica necessària als centres escolars perquè desenvolupin l'exercici de les funcions pedagòqiues, i també es dotarà de recursos extraordinaris els centres amb més necessitats; s'elaborarà un mapa d'activitats de ciutat fora de l'horari lectiu i s'impulsarà la participació d'infants i joves per compensar les desigualtats en les activitats no lectives.