Aquest cap de setmana Salt celebra la seva alternativa a festa major, el «Saltfæstiu», una proposta cultural i festiva amb una programació adaptada a les condicions de seguretat que imposa la covid-19. Ahir, en honor a la festivitat de Sant Jaume, va fer-se un repic de campanes a les esglésies de Sant Cugat i Sant Jaume i un ofici solemne. A la de Sant Cugat també va oferir-se un concert per a tots els assistents, a càrrec de la Coral Tribana.

A la tarda va ser l'hora de la mainada, amb activitats com una gimcana infantil, lectura de contes i espectacles de màgia. Més tard l'Empordanet va fer una cantada d'havaneres al pati de l'escola El Veïnat. Ja entrada la nit, va arribar l'hora del concert de Madame Mustash, Mazoni i el Piromusic Salt.

Avui la programació continua amb una cercavila sobre rodes, més espectacles infantils, un monòleg de Sitofonk i els concerts de Joan Reig a l'escola La Farga, i de Maruja Limón al pati de La Mirona. Tots els actes són gratuïts i amb inscripció prèvia.