L'Ajuntament de Girona va impulsar ahir la primera sessió del procés participatiu de Pla Local d'Habitatge, seguint l'acord a què van arribar tots els grups municipals del consistori a mitjans del passat mes de juny. L'objectiu del procés és, segons l'Ajuntament, traçar les principals línies d'actuació en matèria d'habitatge, a partir de les quals es redactaran les actuacions del pla i la seva quantificació, així com el calendari per a la seva aprovació en el ple municipal.

«Aquest procés participatiu és un projecte important per la ciutat, ja que l'accés a l'habitatge és un dels principals reptes que tenim avui no només a Girona, sinó a tot el país», ha destacat l'alcaldessa Marta Madrenas.

La sessió d'ahir, que va aplegar unes 45 persones al Centre Cultural la Mercè, va arrencar amb la intervenció del responsable de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial, Jordi Xirgo, qui va exposar la situació actual de la ciutat amb matèria d'habitatge. A partir de l'estudi de dades, va ser elaborada una diagnosi de l'estat de l'habitatge a Girona, en els àmbits urbanístic o social, o respecte a l'evolució del preu. A continuació, el soci-director de l'empresa Neopolis, encarregada de dur a terme el procés participatiu, va detallar el funcionament de la iniciativa i va explicar a les persones assistents quina metodologia es faria servir per recollir les idees i consideracions sorgides de les diverses sessions previstes.

Madrenas va declarar que «confiaven en els resultats d'aquest procés i en la definició del pla, malgrat els moments d'incertesa per l'evolució de la covid-19». Madrenas va demanar també a tots els col·lectius representants implicació per tirar endavant el procés: «Cal que tots els sectors ens escoltem entre nosaltres i que intentem entendre totes les opinions».

El procés participatiu és un pas més que conforma el Pla Local d'Habitatge, que va començar amb els treballs d'anàlisi i diagnosi, i que està previst que s'allargui fins al 30 de setembre.