El passat mes d'abril als gironins ens arribava la notícia del seu traspàs Dr. Solà. Això va sacsejar els sentiments de les persones que en algun moment de les nostres vides havíem entrat en contacte amb vostè sigui per un mateix o per algun dels nostres familiars que ens han precedit.

Vostè va marcar una època en el món de la radiologia i de la Clínica Girona i són molts els gironins que el tenim a les nostres retines. Casat amb l'estimada Elvira Pascual filla del reconegut i estimat pediatra Peio Pascual, metge de molts infants gironins, jo una d'ells. Encara que amb anys de diferència, van coincidir en deixar-nos a les mateixes dates amb anys de diferència. Que vostè degut a la pandèmia i confinament no va tenir el comiat que es mereixia, fet que ha entristit a moltes famílies . Ara de mica en mica la gent els pot dedicar l'homenatge merescut.

Vaig rebre unes boniques paraules de part del Dr. Pere Solà el seu fill, escrites pel seu net, en Peio Solà, em varen emocionar de com parlava del seu avi i els valors que els havia transmès. Va dir-me no sóc metge, estic al Consell d'Administració i faré el que calgui fins l'obertura de la nova Clínica Girona.

Dr. Solà te una gran família i la Clinica era com la seva segona casa, fins el darrer moment hi va fer acte de presència en què fos per repassar el diari comentar temes actuals amb companys.

En Peio porta al cor al seu avi i el llegat de gran persona que els hi ha deixat el dia que s'inauguri la Clínica els que ho podem veure segur el recordarem.

A Reveure Dr. Solà Descansi en Pau.

*Mª Carme Ribas i Mora - Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Diari de Girona ha obert en la seva edició digital un espai per recordar els veïns i veïnes de les comarques gironines que han mort a causa del coronavirus. Familiars o amics que vulguin participar poden fer arribar a través del correu electrònic participacio@ddg.cat un text d'entre 1.200 i 1.500 caràcters en el qual n'expliquin els principals trets biogràfics, l'activitat professional, les aficions... Els textos han d'anar acompanyats d'alguna fotografia. La pandèmia i el confinament ha fet que molta gent no es pogués acomiadar com hauria volgut a persones estimades, fossin o no víctimes de la Covid-19. Per això, aquest espai digital a la web de Diari de Girona també restarà obert als escrits en memòria d'aquestes persones.