Un incendi al CAP Jordi Nadal de Salt ha obligat a tancar les instal·lacions de forma temporal. Arran dels desperfectes del foc caldrà realitzar-hi unes obres de reforma. L'Institut Català de la Salut destaca que els treballs es poden allargar tot l'estiu.

Mentre duri la clausura de l'equipament, tota l'activitat assistencial del municipi quedarà concentrada al CAP 2 Alfons Moré, que també acollirà les urgències del cap de setmana i festius -de les vuit del matí a les vuit del vespre. S'apunta, segons l'Ajuntament, que l'incendi va començar en un aparell d'aire condicionat on hi hauria hagut algun tipus de curtcircuit.

La presència dels Bombers al carrer Manuel de Falla de Salt va causar ahir molta expectació als veïns i als ciutadans que circulaven per aquest cèntric carrer de la població. Van estar-hi moltes hores durant el matí revisant tot el que havia quedat malmès.

L'incendi, però, va iniciar-se ahir cap a quarts de sis de la matinada. Un veí va alertar al telèfon d'emergències 112 que sortia fum de l'edifici, en un moment que estava tancat al públic. Això va evitar que hi haguessin ferits. Els Bombers es van desplaçar a lloc amb set dotacions, juntament amb la Policia Local i el SEM.

El foc es va originar en el magatzem de la planta baixa de l'equipament sanitari. Els Bombers van poder comprovar que el que cremava eren documents de la zona de l'arxiu d'aquesta zona del CAP. A les set del matí el foc es va poder donar per extingit. Les tasques dels Bombers després van consistir a ventilar i revisar l'equipament. El succés es va donar per tancat a les deu del matí.

Els danys es van centrar d'entrada, en el punt de l'inici del foc: el magatzem que està situat a la planta baixa.

Més afectació a la segona planta

Però els més destacats van registrar-se a la segona planta del dispensari. Una àrea on hi ha les consultes d'ecografia, espirometries, la sala de petita cirurgia, la sala de treball de les infermeres gestores de casos, un magatzem i la sala de reunions.

El magatzem on va començar el foc tenia la porta antiincendis tancada, de manera que les flames van enfilar-se pel sostre, segons informa Salut.

L'assistència, al CAP 2 de Salt

Aquest incendi va obligar ahir l'ICS a reubicar tota l'activitat assistencial CAP 2 de Salt, l'Alfons Moré. Aquest està situat al passeig Marquès de Camps i és on s'han desplaçat els professionals del centre sinistrat. Amb aquest canvi, es van poder reprendre les extraccions de sang i es van atendre totes les visites que no es podien ajornar, segons Salut. L'activitat demorable es va haver de reprogramar.

Mentre durin les obres del CAP del centre de Salt, que es podrien allargar durant l'estiu, tota l'atenció sanitària es concentrarà al dispensari Alfons Moré. Fins i tot el servei d'atenció continuada dels caps de setmana i festius, és a dir, l'atenció a les urgències.

El control i seguiment de l'embaràs per part de les cinc llevadores en canvi, es farà a l'hospital Santa Caterina.

Ahir Salut va fer una primera valoració dels danys ocasionats, que s'ampliarà una vegada s'hagi fet la neteja del centre. El tancament del CAP afectat per l'incendi es preveu que duri diverses setmanes.