La Policia Local de Salt ha detingut un jove per presumptament violar una dona de mitjana edat. L'arrestat és un noi de 25 anys, que feia poc vivia a la població. Se l'acusa d'un delicte d'agressió sexual.

Els fets van tenir lloc el dimecres de matinada al barri dels Escriptors de Salt cap a tres quarts de dues de la matinada. L'agressor va abordar la dona per l'esquena a plena nit al carrer de Miquel de Palol. El noi va fer-li tocaments i va forçar-la. Després de cometre l'agressió sexual, va fugir corrents.

La dona -d'uns 40 anys- per la seva banda va entrar en estat de xoc, va començar a cridar i a demanar auxili.

En aquells moments, una veïna de la zona va avisar els serveis d'emergència. Fins al lloc s'hi va traslladar la Policia Local de Salt, que posteriorment va atendre la dona. La víctima malgrat el seu estat va poder descriure als agents com era l'agressor. La testimoni també va ser clau en aquesta tasca de descripció.

Seguidament, la policia va traslladar la dona a un centre sanitari. Primer al CAP Güell i llavors, a l'hospital Josep Trueta per tal que fos atesa de l'agressió sexual. Tal com marquen els protocols en aquests casos relacionats amb els delictes sexuals.

Mentre estaven de camí, la víctima va veure el presumpte agressor. Concretament, el va veure quan circulaven pel carrer de Torres i Bages de Salt. Els agents van detenir-lo pels fets.

Posteriorment, la policia va poder comprovar a través de les càmeres de videovigilància que hi ha a Salt que aquest home havia estat a la zona on es va cometre la presumpta violació.

Amb tots aquests indicis, la Policia Local va detenir l'home i el va traspassar als Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de l'arrestat ja que posteriorment, són el cos que el traslladen a dependències judicials. El detingut està acusat de ser l'autor presumptament d'un delicte d'agressió sexual. Es dona el cas que el jove compta amb antecedents policials, alguns per delictes similars. El jutjat d'instrucció 2 de Girona en funcions de guàrdia, ha acordat avui la presó provisional comunicada i sense fiança per l'acusat.

Condemna del consistori

En un comunicat, l'Ajuntament de Salt ha mostrat la "més absoluta condemna" de l'agressió sexual. "Manifestem el nostre suport i ens posem a disposició de la dona agredida i de totes les víctimes d'aquesta xacra contra la que hem de continuar lluitant perquè constitueix una violació dels drets humans fonamentals i atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones", remarquen.

Segona denúncia en pocs dies

Aquesta violació ha succeït pocs dies després que una jove de 21 anys en denunciés una altra a Lloret. Com va avançar l'ACN, el sospitós va seguir la víctima i la va atacar quan creuava un parc. Els Mossos busquen l'autor.

Acció de protesta a Lloret

De fet, l'associació de dones l'Aurora de Lloret va organitzar dimecres al vespre una concentració de rebuig contra l'agressió sexual que una noia de 21 anys va patir el passat diumenge a Lloret . Van llegir un manifest, en el qual es destacava que «les dones volem ser lliures, no valentes» i que «juntes som més fortes». Ahir l'alcalde, Jaume Dulsat en declaracions a Nova Ràdio Lloret va manifestar el seu rebuig al fets i va dir que «res no justifica cap agressió contra una dona».