La presència d'un grup de persones que ha ocupat un local propietat del Departament de Cultura a Girona segueix portant de corcoll la policia i provoca el temor entre els veïns i vianants del Barri Vell. Les queixes han provocat que l'Ajuntament hagi incrementat la vigilància amb agents de la Policia Municipal constantment per la zona. Al mateix temps, l'Ajuntament està requerint a la Generalitat per tal que agilitzi tots els procediments possibles perquè aquestes persones abandonin el local, segons han assenyalat fonts municipals.

L'immoble està situat a la pujada del Rei Martí. Ahir mateix la Policia Municipal va haver d'intervenir en dues ocasions perquè estaven provocant problemes d'incivisme en punts diferents de la via pública durant la tarda.

Abans d'ahir, estaven generant problemes a l'exterior d'un establiment proper i va desplaçar-se fins al lloc dels fets el cap de la policia, Joan Jou, i l'alcaldessa, Marta Madrenas, per parlar amb els afectats. A més a més, durant el cap de setmana passat es va detenir una persona vinculada al grup i que estava cometent un delicte. Ja ha ingressat a la presó. Estava en llibertat en tercer grau.

Des de la conselleria de Cultura es va indicar fa uns dies que tant bon punt «es va tenir coneixement de l'ocupació del local» el departament «va fer la pertinent denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, demanant les actuacions jurídiques necessàries per deixar lliure el local». L'Ajuntament considera que la Generalitat pot activar mecanismes urgents per solventar la situació.

Es tracta d'un local situat pràcticament al davant de l'entrada a la Diputació de Girona, que estava tancat i pendent d'unes obres de reforma. Els ocupes hi van entrar durant l'inici de l'estat d'alarma, en ple confinament i des d'aleshores han causat molèsties.

Segons van explicar els veïns de la zona, els ocupes viuen en unes «condicions lamentables», tenen algunes adiccions i provoquen «situacions de risc per a ells i per als veïns» en «no mantenir la higiene ni distàncies de seguretat al pas de la gent».

A més, asseguren que orinen en diversos punts del carrer i deixen els envasos del que consumeixen a la via pública o a l'entrada de l'edifici.