18 de juny de 2020
18.06.2020
L'Empordà

Salt posa en mans de Vox la decisió de retirar l'acta de regidor a Concepción

L'edil va ser detingut pels Mossos d'Esquadra acusat de participar en una estafa als propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments de Girona

19.06.2020 | 06:30
El regidor de Vox de Salt, Sergio Concepción

L'ajuntament de Salt posa en mans de Vox la decisió de retirar l'acta de regidor a Sergio Concepción.

L'edil va ser detingut, com ha avançat Diari de Girona, la setmana passada pels Mossos d'Esquadra acusat de participar en una estafa als propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments de la ciutat de Girona.

En un breu comunicat, l'ajuntament destaca que la detenció i imputació de l'edil de Vox - grup de l'oposició-, "se situa fora de l'àmbit polític". Però tot i això, destaca que "l'acta que ostenta com a representant municipal és personal i correspon al regidor i al seu grup l'adopció de qualsevol tipus de decisió".

L'operatiu dels Mossos en el qual s'hi ha vist implicat l'edil va acabar amb nou detinguts. Concretament, l'edil Sergio Concepción hauria cobrat en metàl·lic, presumptament, alguns dels quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, juntament amb una altra persona.

Els Mossos van iniciar les indagacions i van constatar que la responsable de l'establiment, durant l'any passat, s'hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Posteriorment, donava aquestes joies a persones afins a ella per tal de revendre-les a tercers i treure'n un profit econòmic, segons van informar els Mossos en un comunicat.

A més, els agents també van detectar que la dona havia utilitzat quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, per cobrar-los en metàl·lic amb l'ajuda de dues persones més. Un d'aquests seria el regidor de la formació ultradretana de Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook