05 de juny de 2020
05.06.2020
L'Empordà

La manifestació antiracista deixa danys en vehicles, un supermercat, un restaurant, els jutjats i un banc

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències penals per localitzar els responsables · També van cremar i tombar alguns contenidors

06.06.2020 | 06:30
La manifestació antiracista deixa danys en vehicles, un supermercat, un restaurant, els jutjats i un banc

El pas de la manifestació antiracista que es va convocar ahir a Salt va acabar amb alguns disturbis i danys en mobiliari urbà i edificis privats de la població i Girona, on va acabar la mobilització.Aquesta mobilització es va convocar a Salt contra la mort de George Floyd a mans d'un policia als Estats Units.

Va arribar a convocar unes 500 persones, segons fonts policials. Va tenir un inici pacífic però després tot i la forta pluja que queia a Salt va derivar en alguns disturibis.

Va començar a les sis de la tarda a la plaça Llibertat de Salt, que estava blindada per la policia i va congregar veïns de la població i d'altres localitats.

Durant el recorregut, els participants van cridar proclames antiracistes però alguns grups van causar danys en vehicles. Van tirar una gran pedra a una furgoneta dels antivalots dels Mossos d'Esquadra, van trencar el vidre d'un autobús urbà de Salt i també, van causar danys a cops de paraigua a un altre vehicle.

A Salt, on també van anar tombant contenidors i causant danys al mobiliari urbà al seu pas en direcció Girona, també van trencar el vidre d'una entitat bancària. Els Mossos d'Esquadra van estar vigilant en tot moment els manifestants.


.
Desperfectes a Girona

Posteriorment, la manifestació es va traslladar cap a Girona, el grup que va anar disminuint, concentrant unes 300 persones, va arribar a tallar la carretera Barcelona, va passar pel carrer de la Sequia i plaça de l'U d'Octubre. Va manifestar-se davant dels jutjats-a l'Avinguda Ramon Folch de Girona- i aquí, també van trencar un vidre.


Tot seguit, el grup de manifestants antiracistes també van traslladar-se cap a la zona del palau Firal i l'Audiència de Girona. Aquí van cremar algun contenidor. Uns quants joves també van traslladar-se fins a la zona de les Hortes de Santa Eugènia. Aquí, v an entrar per la força a un supermercat - Aldi- i van llançar per terra nombroses lleixes i van robar taronges, que posteriorment van utilitzar per llançar, segons fonts consultades.

Alhora, també van entrar a un restaurant de menjar ràpid on van empentar una persona que hi havia a dins i van llançar per terra el mobiliari del restaurant.

Els Mossos d'Esquadra arran dels fets han obert diligències penals. També resten a l'espera de denúncia del supermercat on es va produir el robatori amb força -de taronges- i els policies estan investigant els causants dels danys i desperfectes per acabar-los imputant els fets.

Els organitzadors es desmarquen dels incidents

AfroVibes, entitat convocant de l'acte d'ahir a Salt s'ha desmarcat dels incidents i ha demanat disculpes als establiments i persones "afectades pel comportament d'un grup reduït" de manifestants. L'entitat explica que van desconvocar la manifestació un cop van arribar davant l'ajuntament de Salt i que així ho van dir per un megafon. Afegeixen que "una vintena de nois amb unes idees diferents a les nostres" van ser les que van instar la resta de manifestants a dirigir-se cap a la comissaria i més tard cap a Girona. "Vam posar-nos a recollir els contenidors que es van tirar, perquè nosaltres no buscàvem la imatge que es va donar a entendre", afirmen.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook