El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, i els altres restaurants de la família podrien reobrir el proper mes de juny, encara que això estarà condicionat al fet que es permetin els desplaçaments a Espanya i entre països europeus, ha anunciat aquest dissabte el cuiner Joan Roca.

En una entrevista a l'emissora de ràdio RAC1, el xef ha assegurat que el seu propòsit és que el Celler pugui "tornar de la mateixa manera", tot i que respectant les mesures de seguretat, per seguir oferint als seus clients "una experiència gastronòmica".

"Hem estat observant què fan els nostres col·legues de la resta d'Europa: el Noma de Dinamarca reobre com a bar de vins i hamburgueses i la Osteria Francescana de Mòdena també reobre. Però nosaltres volem oferir allò que el client espera trobar", ha afegit Roca.

El cuiner treballa amb la previsió de poder obrir a principis de juny els restaurants de la família, Can Roca i Mas Marroch, i el Celler "una mica més endavant".

Joan Roca reconeix que el Celler és "un restaurant peculiar perquè es nodreix de turisme gastronòmic que ve de fora", de manera que la seva obertura estarà condicionada a la "data en què la gent es pugui moure per Espanya i a que aviat es pugui obrir la frontera amb França, Itàlia i Alemanya ".