El nombre de persones ingressades per la Covid-19 als hospitals de les comarques gironines s'ha reduït en 24 hores. Segons les dades de Salut, actualment hi ha 299 hospitalitzats, 21 menys que ahir quan n'eren 320. És el primer cop que a la regió sanitària hi ha menys de 300 ingressats per coronavirus des del 31 de març.

De dissabte a diumenge hi va haver un increment (de 318 a 320) que va trencar la tendència a la baixa des de dimarts passat. Segons les mateixes dades, actualment hi ha 24 pacients en estat greu, un menys que diumenge. També es continuen reduint el nombre de professionals sanitaris contagiats: de 106 a 99 en un dia, set menys.

Dissabte es va trencar una dinàmica de baixada de casos a la regió sanitària i, d'un dia per l'altre, va augmentar el nombre de pacients ingressats per coronavirus. En concret, dissabte n'hi havia 318 i diumenge 320, dos més.

Tot i aquest increment, les mateixes dades indiquen que no hi ha hagut cap repunt destacable i aquest dilluns hi ha tornat a haver un descens en les hospitalitzacions. Actualment, segons informa Salut, hi ha 299 malalts hospitalitzats, 21 menys que ahir.

Aquest dilluns, la demarcació se situa per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït almenys des del 31 de març, el dia que Salut va començar a informar sobre el nombre de pacients ingressats.

De dilluns a dimarts de la setmana passada hi va haver un repunt en les hospitalitzacions que van trencar set dies consecutius de descens. De dimarts a dimecres hi va tornar a haver un descens, que es va mantenir fins al dissabte amb una reducció diària del nombre de persones ingressades per coronavirus. Després de l'increment de diumenge, la demarcació torna a registrar un descens en els ingressos per la Covid-19.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha 24 pacients ingressats en estat greu, un menys que ahir. No hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa dotze dies. La regió sanitària es va situar dissabte amb 26 malalts, una xifra que no es veia des del 22 de març. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108

També per dotzè dia seguit, hi ha menys professionals sanitaris afectats per la pandèmia. Actualment en són 99, set menys que ahir quan n'eren 106. El darrer repunt registrat va ser el 29 d'abril, quan hi havia 283 sanitaris contagiats. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Salut informarà sobre els casos de contagis nous, defuncions i les altes a la demarcació amb el còmput de tota Catalunya del final del dia.