El Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest divendres que entrin en Fase 1 de desconfinament tres regions sanitàries: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa que el 51 per cent de la població espanyola passarà aquest dilluns a la Fase 1 del Pla de desconfinament elaborat per l'Executiu.

"Gairebé la meitat de la població espanyola està en condicions de tenir a partir de dilluns les mesures corresponents de la Fase 1", ha revelat el ministre després de la reunió de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut.

Onze comunitats autònomes passaran a la fase 1 de la desescalada dilluns que ve, mentre que altres cinc ho faran parcialment -en alguns territoris- i la Comunitat de Madrid romandrà de moment en la fase 0, segons ha informat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa.Les comunitats que podran iniciar la fase 1, segons han determinat les autoritats sanitàries, són Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó, Múrcia, Extremadura, Balears i Canàries, així com les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

En el cas de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia, Catalunya i Comunitat Valenciana, solament avancen de fase alguns territoris, mentre que Madrid continua en la fase 0 pel fet de no complir els requisits necessaris per avançar.