Donada la situació excepcional que estem vivint a causa del coronavirus, Rotary Club de Girona posa en marxa el projecte "Responem contra la solitud", el qual s'ha estès per tota Espanya. Consisteix a donar un servei d'acompanyament per telèfon a gent gran que està sola en aquests moments, confinada en una habitació o a casa seva. Aquest únic telèfon que es posa a la seva disposició (872 220 411), va connectat a una centraleta virtual que permet que totes les trucades es derivin a voluntaris mitjançant una aplicació de mòbil que el voluntari pot controlar en tot moment.

Desconeixen qui els trucarà, però la seva missió serà sempre la d'escoltar per alleujar l'estat psicològic en la soledat, donar suport emocional i orientar. En cas de detectar una emergència, es contactarà amb la Creu Roja i/o els serveis socials de l'ajuntament del lloc d'origen de la persona en qüestió.

Rotary és una organització formada per persones de diferents negocis i professions que formen una aliança mundial des de 1905 amb la finalitat de donar un servei humanitari, fomentar l'aplicació de normes d'ètica en el treball i contribuir al desenvolupament de la bona voluntat i la pau al món.