Els quatre grups de l'oposició a l'Ajuntament de Girona van demanar,durant el ple de dilluns, a l'equip de govern (JxCat) una major fiscalització i revisió dels contractes amb totes les empreses que tenen un aparcament en concessió. Tot plegat arran de la petició que ha fet l'Ajuntament a la societat que gestiona l'estacionament soterrat del mercat del Lleó per tal que li certifiqui que ha fet passar la inspecció tècnica als ascensors. Una petició a una empresa que ja acumula altres peticions similars en el passat.

El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, va demanar informes detallats sobre tots els aparcaments de la ciutat i va recordar que són una font important d'ingressos per les arques municipals. I va reclamar un «debat» més enllà deel que ara pugui estar passant amb un ascensor. Pel PSC, Bea Esporrín, també va demanar actualitzar l'informació de totes les concessions. Quim Ayats (ERC) i Daniel Pamplona (Cs) havien demanat previament també que s'estudiïn a fons tots els ascensors.

La tinent d'alcaldia d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va assegurar que s'estan revisant totes les clàusules de tots els aparcaments i va recordar que al plenari, en el passat, s'han portat aspectes tècnics i econòmics d'altres estacionaments soterrats que estan en concessió municipal. I va recordar que estan fent la revisió a totes les concessions, posant de relleu que algunes es van signar fa trenta i, fins i tot, quaranta anys. Va titllar de «demagògic» que es digui que no s'està fent la feina.